Pikantní zelí s uzeninou
Seznam surovin
- zelí bílé 1/2 kusu
- paprika červená 1 kus
- ananas 1 kus (středně velký, nebo z konzervy)
- máslo 125 gramů
- ocet vinný 3 lžíce (bílý)
- med 3 lžíce
- česnek 3 stroužky
- kari
- pepř černý (mletý)
- sůl
- sýr Ementál 50 gramů
- vývar 100 mililitrů (i z bujónové kostky)
- klobása 4 kusy
- pepř zelený (naložený v oleji)
Postup přípravy
Zelí nakrájejte na nudličky, omyjte a nechte odkapat. Ananas oloupejte, dřevnatý stonek odřízněte a dužinu nakrájejte na kostičky.
Máslo s pepřem rozehřejte, přidejte nakrájenou papriku, zelí a duste asi 10 minut. Pak vmíchejte utřený česnek, ocet, med, sůl, pepř, ananas a duste dalších 10 minut.
Zelnou směs smíchejte s nastrouhaným sýrem, naloženým pepřem, přidejte špetku kari koření a podle chuti osolte.
Klobásky nařežte na povrchu do mřížky a opečte na másle. Na talíře upravte kopečky zelí a klobásky, zelí lehce posypte nastrouhaným sýrem a ozdobte petrželkou.
Poznámka k receptu
Podávejte s pečivem nebo pečenými bramborami.
Načítám komentáře...