PLANTIINA DUŠENÁ JARNÍ ZELENINA

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z artyčoků odřízněte stonek tak, aby spodní část byla zarovnaná. Pak po obvodu odřezávejte listy, až se dostanete k těm, co mají světlou barvu. Stejným způsobem okrájejte pichlavou část artyčoku, možná bude nutné okrájet pořádný kus, abyste se dostali ke světlé části. Pak artyčoky podélně překrojte napůl a lžičkou odstraňte pichlavé lístky a chmýří ze středu. Každou část nakrájejte na čtvrtiny a pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědly.

2. Pancettu i jarní cibulku nasekejte. Ve středně velkém hrnci rozehřejte olivový olej a restujte na něm pancettu a cibulku zhruba 2–3 minuty. Přidejte artyčoky, osolte a opepřete, podlijte několika lžícemi vody, zakryjte poklicí a na mírném plameni duste asi 10 minut.

3. Přidejte boby, hrášek, salát nakrájený nadrobno a dochuťte solí a pepřem. Pokud by se vám směs zdála suchá, přidejte trochu vody, měla by stačit lžíce nebo dvě. Zakryjte poklicí a duste dalších 15 minut, dokud není všechna zelenina měkká. Těsně před podáváním směs zakápněte 1 lžičkou citronové šťávy a posypte nasekanou petrželkou a mátou.

Poznámka k receptu

S dušenou jarní zeleninou se Mimi poprvé seznámila na svatební cestě a později se dozvěděla, že tohle jídlo bylo i vyhlášeným majstrštykem Plantie. Recept zrekonstruovala s pamětníky, aby byl opravdu autentický.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...