Plněné kapustové listy
Seznam surovin
- mleté maso 500 gramů (z vepřové kýty)
- sůl
- pepř černý (mletý)
- tymián 2 snítky
- vejce 1 kus
- zázvor 1 špetka (mletý)
- kapusta 1 kus
- olej
- paprika červená 1 kus
- lilek 1 kus
Postup přípravy
Mleté maso osolte a opepřete, přidejte vejce, tři lžíce vody a důkladně promíchejte hnětacími metlami.
Kapustu rozdělte na listy a 10 minut je povařte v osolené vodě. Po vyjmutí je ihned zchlaďte studenou vodou. Papriku očistěte a nakrájejte na nudličky a lilek na kostičky. Lilek posolte a až pustí šťávu, přidejte k němu otrhané lístky tymiánu a zázvor.
Na pánvi rozehřejte olej, orestujte na něm kostičky lilku a smíchejte je s mletým masem. Nechte v lednici nejméně půl hodiny odležet.
Z 8 kapustových listů odkrojte tuhý košťál, lehce je naklepejte a rozložte na pracovní desku. Maso rozdělte na 8 dílů, vytvarujte z nich válečky a každý položte na jeden kapustový list. Listy pevně zaviňte a naskládejte je do olejem vymazaného pekáčku. Hotové rolky pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut, podle potřeby je podlijte. Zhruba 5 minut před koncem pečení přidejte nudličky červené papriky.
Načítám komentáře...