Plněné kedlubny s mletým masem a špekem
Seznam surovin
Na náplň:
- mleté maso 150 gramů
- olej
- cibule 1 kus
- strouhanka 1 lžíce
- mrkev 2 kusy
- vejce 1 kus
- šťáva citronová 1 lžíce
- citronová kůra 1 špetka
- muškátový oříšek 1 špetka (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Z očištěné kedlubny seřízneme vršek, podusíme ve slané vodě a vnitřek vydlabeme a nasekáme nadrobno.
Na zpěněné cibulce podusíme mleté maso, zahustíme vejcem, strouhankou, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem, citronovou šťávou a kůrou. Promícháme s vydlabanou dužinou z kedlubny.
Náplň vložíme do vydlabaných kedluben, přikryjeme vrškem, dáme do pekáčku, podlijeme vývarem, lžící oleje, přidáme nakrájenou slaninu, mrkev a chřest. Dusíme, nebo pečeme v troubě doměkka.
Načítám komentáře...