Plněné lilky s hovězím

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Lilky omyjeme, podélně rozkrojíme, vydlabeme semínka a vykrojíme dužinu, kterou rozkrájíme na plátky a posolíme je. Necháme takto 30 minut vypotit. Pak šťávu z lilků omyjeme a zeleninu
osušíme.

V hluboké pánvi rozpustíme máslo a lžíci oleje. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli a orestujeme ji dorůžova. Pak vsypeme plátky česneku, krátce opečeme, přidáme na kousky rozkrájenou cuketu,
kostičky rajčat, na malé kousky rozkrájenou dužninu lilků, ochutíme kořením, solí a pepřem.

Podlijeme vývarem smíchaným s protlakem. Dusíme 10 minut. Do směsi pak vložíme rozkrájené maso, parmazán promícháme a naplníme vydlabanou zeleninu. Vršek pokapeme zbylým olejem.

Naplněné lilky vložíme do máslem vymazané zapékací misky. V troubě při 180 °C zapékáme 20 minut. Podáváme s vařenými bramborami nebo bílým pečivem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...