Plněné lilky s hovězím
Seznam surovin
- lilek 2 kusy (velký)
- hovězí maso 250 gramů (vařené)
- cuketa 250 gramů (mladá)
- rajčata 250 gramů (loupaná)
- cibule 1 kus
- vývar kuřecí 1,5 decilitru
- sýr Parmezán 60 gramů
- rajčatový protlak 1 lžíce
- olej olivový 2 lžíce
- máslo 1 lžíce
- česnek 3 stroužky
- koření provensálské 1/2 lžičky
- pepř černý (mletý)
- sůl
- máslo 1 lžíce (na vymazání)
Postup přípravy
Lilky omyjeme, podélně rozkrojíme, vydlabeme semínka a vykrojíme dužinu, kterou rozkrájíme na plátky a posolíme je. Necháme takto 30 minut vypotit. Pak šťávu z lilků omyjeme a zeleninu
osušíme.
V hluboké pánvi rozpustíme máslo a lžíci oleje. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli a orestujeme ji dorůžova. Pak vsypeme plátky česneku, krátce opečeme, přidáme na kousky rozkrájenou cuketu,
kostičky rajčat, na malé kousky rozkrájenou dužninu lilků, ochutíme kořením, solí a pepřem.
Podlijeme vývarem smíchaným s protlakem. Dusíme 10 minut. Do směsi pak vložíme rozkrájené maso, parmazán promícháme a naplníme vydlabanou zeleninu. Vršek pokapeme zbylým olejem.
Naplněné lilky vložíme do máslem vymazané zapékací misky. V troubě při 180 °C zapékáme 20 minut. Podáváme s vařenými bramborami nebo bílým pečivem.
Načítám komentáře...