Plněné lilky s ratatouille
Postup přípravy
Menší lilky opláchneme, rozkrojíme na poloviny, potřeme olejem, osolíme a dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C.
Rajčata spaříme ve vařící vodě a oloupeme. Česnek nakrájíme na jemné plátky a větší lilek s ostatní zeleninou nakrájíme na kostky. V hrnci zahřejeme olej, zprudka na něm opečeme lilek a přeložíme ho na talíř. Do hrnce nasypeme papriku, opečeme jí, přidáme cuketu, rajčata, česnek a lístky tymiánu, osolíme, promícháme a podusíme asi 5 minut bez pokličky.
Upečené lilkové půlky vyjmeme z trouby a necháme lehce zchladnout. Pak z nich ostrou lžící vydlabeme asi 2/3 dužniny a nakrájíme ji najemno. Přidáme k ní opečenou zeleninu a lilek, promícháme a směs naplníme do půlek lilků. Posypeme ji rozdrobeným sýrem a vše zapečeme v troubě pod grilem.
Horké lilky ozdobíme snítkami tymiánu a ihned podáváme.
Načítám komentáře...