Plněný zapečený květák
Seznam surovin
- květák 1 kus
- kuřecí maso 1 kus (prsa)
- sýr krémový 100 gramů (Lučina, či Žervé)
- šunka 60 gramů
- sýr s modrou plísní 50 gramů (Niva)
- smetana 1 decilitr
- cibulka jarní 1 kus (s natí)
- sůl
Postup přípravy
Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Slijeme ho, 2 dl vývaru z květáku si uschováme a květák necháme vychladnout.
Drobně nakrájenou cibulku krátce spaříme v osolené vodě a necháme odkapat. Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme a smícháme v nožovém mixéru se smetanou. Přidáme nakrájenou šunku a cibulku a promícháme.
Z květákových růžiček opatrně vyřízneme část košťálu tak, aby zůstaly pohromadě. Košťály rozmixujeme se zbylým vývarem a nalijeme na dno zapékací mísy. Masovou náplň rozdělíme do vyříznutých částí v růžičkách květáku, uhladíme ji navlhčeným nožem, růžičky vložíme do zapékací mísy a zapečeme 10 minut při 120 °C. Pak náplň zakryjeme nastrouhanou nivou smíchanou s lučinou, zvýšíme teplotu na maximum a květák zapečeme dozlatova.
Podáváme s jemným pečivem, vařenými bramborami nebo těstovinami a zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...