Podzimní zeleninový hrnec
Seznam surovin
- brambory 4 kusy (oloupané)
- mrkev 4 kusy
- kedlubna 1 kus
- sůl
- pepř
- koření polévkové
- bujon zeleninový 1 kus (sypký)
- cuketa 200 gramů (nebo patison)
- brokolice 150 gramů
- květák 150 gramů
- moučka bramborová (škrob)
- sýr s modrou plísní 1 hrst (Niva na posypání)
Postup přípravy
Do hrnce dejte na kostičky nakrájené oloupané brambory, na ně dejte očištěné a na kousky nakrájené mrkve a oloupanou nakrájenou kedlubnu, posypte špetkou soli a 2 lžičkami sypkého zeleninového bujónu, zalijte horkou vodou, aby byla zelenina ponořená a vařte zvolna 10-15 minut.
Pak přidejte patisony nebo cukety nakrájené na kousky, na malé růžičky rozebranou brokolici a květák. Dolijte horkou vodou a vařte ještě 5 minut.
V malém množství vody rozmíchejte lžíci solamylu, nalijte jej do hrnce a nechte přejít varem, dochuťte solí, pepřem, polévkovým kořením podle chuti. Podávejte posypané nivou nebo jiným sýrem.
Načítám komentáře...