Provensálská rajčata

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vložte na několik vteřin do vařící vody 8 masitých rajčat, vyndejte je, ochlaďte, oloupejte, přepulte a dužinu vydlabejte do misky.

Na pánvi rozehřejte 4 lžíce olivového oleje, vložte na něj 4 - 6 nasekaných stroužků česneku, vydlabanou dužinu z rajčat, osolte, posypte podrceným černým pepřem a poduste do mírného zhoustnutí.

Odstavte, přidejte lžičku nasekaného čerstvého tymiánu, 3 - 4 lžíce jemně nasekané zelené petrželky, strouhanku ze 3 rohlíků, 2 lžíce citronové šťávy a promíchejte.

Směsí naplňte vydlabané půlky rajčat, položte je na olejem potřený pečicí plech nebo papír, vložte je do předehřáté trouby a zvolna pečte asi 15 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...