Provensálská rajčata
Seznam surovin
- rajčata 8 kusů (masité)
- olej olivový
- česnek 6 stroužků (nasekaných)
- sůl 1 špetka
- pepř černý 1 špetka (drcený)
- tymián 1 lžíce (nasekaný, čerstvý)
- petržel hladkolistá 1 lžíce (nasekaná, čerstvá)
- strouhanka (ze 3 rohlíků)
- šťáva citronová 2 lžíce
Postup přípravy
Vložte na několik vteřin do vařící vody 8 masitých rajčat, vyndejte je, ochlaďte, oloupejte, přepulte a dužinu vydlabejte do misky.
Na pánvi rozehřejte 4 lžíce olivového oleje, vložte na něj 4 - 6 nasekaných stroužků česneku, vydlabanou dužinu z rajčat, osolte, posypte podrceným černým pepřem a poduste do mírného zhoustnutí.
Odstavte, přidejte lžičku nasekaného čerstvého tymiánu, 3 - 4 lžíce jemně nasekané zelené petrželky, strouhanku ze 3 rohlíků, 2 lžíce citronové šťávy a promíchejte.
Směsí naplňte vydlabané půlky rajčat, položte je na olejem potřený pečicí plech nebo papír, vložte je do předehřáté trouby a zvolna pečte asi 15 minut.
Načítám komentáře...