Rajčata plněná cizrnovou pastou
Seznam surovin
- cizrna 400 gramů (z konzervy)
- rajčata 6 kusů
- cibule 1 kus
- olej olivový 1 decilitr
- šťáva citronová 1/2 decilitru
- česnek 1 stroužek
- paprika sladká 1 lžička
- kmín římský 1/2 lžičky (mletý )
- sůl
Na ozdobu:
- slanina anglická 6 plátků (opečená)
- okurka salátová 6 plátků
- sýr Parmezán 1 lžíce
Postup přípravy
V pánvi rozehřejeme 2 lžičky olivového oleje, přidáme kmín a necháme zpěnit. Pak přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli, oloupaný česnek rozmělněný nožem a mletou papriku a mícháme asi 2 - 3 minuty. Přisypeme odkapanou cizrnu a 2 minuty společně prohřejeme.
Směs rozmixujeme v mixeru, přidáme citronovou šťávu a chilli papričku, osolíme, opepříme a důkladně rozmixujeme. Postupně přimixujeme zbylý olej a vzniklou pastu podle chuti přisolíme.
Rajčata omyjeme, rozkrojíme na poloviny a vykrojíme z nich dužninu. Naplníme je cizrnovou pastou (nejlépe pomocí zdobícího sáčku) a každé rajče ozdobíme plátkem okurky, opečenou slaninou a parmazánem.
Načítám komentáře...