Rajčata s fenyklem
Seznam surovin
- rajčata 4 kusy (větší)
- fenykl 2 kusy (menší)
- cibule 1 kus (malá)
- česnek 2 stroužky
- olej olivový 4 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
- likér anýzový 1 lžíce
- cukr 1 špetka
- tabasko 4 kapky
- sůl
Postup přípravy
Fenykl očistíme a nakrájíme na osminky, promícháme s polovinou oleje a citronovou štávou. Rozdělíme je do dvou grilovacích misek, zakryjeme alobalem a umístíme na gril, kde je grilujeme 15 minut.
Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Zbylý olej nahřejeme v malém kastrůlku a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme česnek, promícháme a odstavíme. Přimícháme cukr, likér, tabasco a necháme rozpustit.
Rajčata opláchneme, rozkrojíme na poloviny a přidáme je do misek k fenyklu. Cibulový přeliv rozdělíme na rajčata, misky znovu zakryjeme alobalem a grilujeme ještě asi 5-8 minut, aby se rajčata prohřála.
Načítám komentáře...