Rajský koktejl s kořenovou zeleninou
Seznam surovin
- rajčata 2,5 kilogramu
- zelenina kořenová 200 gramů
- bazalka 1 svazek
- ocet vinný 1 decilitr
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Rajčata omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do mixéru. Přidáme vinný ocet a lístky čerstvé bazalky, osolíme, opepříme a vše rozmixujeme. Směs přelijeme do větší plastové nádoby a necháme zmrazit. Zmrzlou směs vyklopíme do čistého plátna zavěšeného nad mísou a necháme překapat přes noc.
Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme ji a necháme vychladnout.
Vzniklou čirou tekutinu z rajčat rozlijeme do menších skleniček a doplníme kostičkami kořenové zeleniny. Nejlépe chutná dobře vychlazená.
Poznámka k receptu
Zbylá rozmixovaná rajčata nevyhazujte. Použijte je třeba na omáčku, polévku nebo do těstovin.
Načítám komentáře...