Rajský koktejl s kořenovou zeleninou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rajčata omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do mixéru. Přidáme vinný ocet a lístky čerstvé bazalky, osolíme, opepříme a vše rozmixujeme. Směs přelijeme do větší plastové nádoby a necháme zmrazit. Zmrzlou směs vyklopíme do čistého plátna zavěšeného nad mísou a necháme překapat přes noc.

Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme ji a necháme vychladnout.

Vzniklou čirou tekutinu z rajčat rozlijeme do menších skleniček a doplníme kostičkami kořenové zeleniny. Nejlépe chutná dobře vychlazená.

Poznámka k receptu

Zbylá rozmixovaná rajčata nevyhazujte. Použijte je třeba na omáčku, polévku nebo do těstovin.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...