Restované ředkvičky s arašídy na asijský způsob
Seznam surovin
- ředkvičky 4 svazky
- cibulka jarní 2 svazky
- olej olivový 4 lžíce
- česnek 4 stroužky
- paprička chilli červená 2 kusy
- arašídy 2 hrsti (nesolené)
- koření pěti vůní 2 lžičky
- sójová omáčka 8 lžic
- semínka sezamová 1 lžíce (loupaná)
- nudle rýžové (nebo jasmínová rýže k podávání)
- chilli omáčka (sweet and chilli k podávání)
Marinované tofu:
- tofu 400 gramů (přírodní)
- česnek 2 stroužky
- koření pěti vůní 2 lžičky
- kari 2 lžičky
- sójová omáčka 8 lžic
- olej olivový 1 lžíce
Postup přípravy
1. Tofu nakrájejte na kousky, dejte ho do misky, přidejte sójovou omáčku, olej, koření, prolisovaný česnek, papričku a promíchejte. Marinujte asi 30 minut.
2. Ředkvičky nakrájejte na čtvrtky. spodní část jarních cibulek nasekejte nahrubo. V pánvi rozpalte polovinu oleje a cibulky orestujte. Přidejte plátky česneku, nasekané chilli, arašídy a krátce je opečte. Nakonec přidejte koření, přilijte sójovou omáčku, posypte sezamem a krátce poduste
3. Na další pánvi rozpalte zbylý olej a tofu opečte ze všech stran. Podávejte s ředkvičkami a rýží či nudlemi. Posypte nasekanou zelenou částí jarní cibulky, přidat můžete i omáčku sweet and sour.
Poznámka k receptu
Pokud znáte ředkvičky jen v syrovém stavu, je na čase to změnit. orestujte je a dodejte jim asijský švih. Výsledek vás ohromí.
MARIOVÁNÍ 30 MINUT
Načítám komentáře...