Restovaný chřest s parmazánem a rajčátky
Seznam surovin
- chřest 800 gramů (400 g bílého a 400 g zeleného)
- olej olivový 1,5 decilitru
- rajčátka cherry 200 gramů
- sůl
- pepř bílý (mletý)
- ocet Balsamico 1 decilitr
- sýr Parmezán 100 gramů
Postup přípravy
Stonky bílého chřestu oloupeme škrabkou na zeleninu 3 cm za hlavičkou směrem dolů a odřízneme z nich dřevnaté konce. Stonky zeleného chřestu oloupeme v dolní třetině. V grilovací pánvi rozehřejeme olivový olej a stonky chřestu na něm orestujeme.
Rajčátka omyjeme, vymačkáme z nich zrníčka, přidáme je do pánve k chřestu a také je orestujeme. Zeleninu osolíme, opepříme, zastříkneme balzamikovým octem a ještě krátce zahřejeme, až se část octa vyvaří.
Chřest s rajčátky upravíme na talíře a každou porci ozdobíme parmazánem nalámaným na větší kousky.
Poznámka k receptu
Stonky chřestu můžete před restováním ještě zabalit do plátků parmské šunky.
Načítám komentáře...