Řízečky z patisonu
Seznam surovin
- patison 2 kusy
- vejce 3 kusy
- mouka pšeničná hladká 1 hrnek
- strouhanka 1 hrnek
- sýr tvrdý 50 gramů (nastrouhaný)
- česnek 1 stroužek
- sůl
- olej
Postup přípravy
Patison oloupejte a nakrájejte na plátky asi 0,5 cm silné. Každý plátek z obou stran potřete česnekem rozetřeným se solí.
Vejce rozkvedlejte s trochou vlažné vody a špetkou soli. K hladké mouce přimíchejte najemno nastrouhaný sýr.
Každý plátek obalte v mouce se sýrem, ve vejcích a strouhance. Řízky usmažte v rozpáleném oleji z obou stran doměkka a podávejte s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami a okurkovým salátem.
Poznámka k receptu
Strouhanku z tvrdého bílého pečiva promíchejte s kukuřičnou strouhankou.
Načítám komentáře...