Růžičková kapusta s ořechy a brusinkami
Seznam surovin
- kapusta růžičková 500 gramů
- olej olivový 2 lžíce
- brusinky 1 hrst (sušené)
- ořechy vlašské 1 hrst
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Kapusty očistěte, pokrájejte na poloviny a maximálně 2 minuty povařte. Sceďte a důkladně propláchněte ledovou vodou, abyste zastavili zbytkový var a kapusty si zachovaly křehkost i barvu. Osušte je a promíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem.
2. Pánev rozpalte na střední teplotu, vyskládejte na ni kapusty řeznou stranou dolů a opékejte dozlatova. Pak je otočte, přidejte ořechy i brusinky a opékejte ještě tak dlouho, dokud se ořechy nerozvoní a kapusty nedopečou i z druhé strany.
Poznámka k receptu
Křupavé ořechy, nasládlé brusinky a křehká kapusta - skvělé kombinaci surovin stačí jednoduchá úprava.
Načítám komentáře...