RYCHLÉ OKURKOVÉ PICKLES
Seznam surovin
- okurka salátová 1 kus
- ocet vinný 200 mililitrů (bílý)
- cukr třtinový 80 gramů
- šťáva limetková 2 lžíce
- sůl 2 lžíce
- paprička chilli červená 1 kus
- kopr 2 snítky (čerstvý)
Postup přípravy
1. Ocet, cukr, limetovou šťávu a sůl dejte do rendlíku a přiveďte k varu. Zpočátku často míchejte, aby se cukr rozpustil. Vařte asi 5 minut, pak směs stáhněte z plotny a nechte zchladnout.
2. Okurku a chilli papričku nakrájejte na tenká kolečka, kopr nasekejte. Vsypte je do zavařovací sklenice, zalijte zchladlým lákem a odložte do lednice. K jídlu jsou okurky připravené už za 45 minut, v lednici vydrží až 2 týdny.
Poznámka k receptu
Hodí se do sendvičů, k rybám i grilovanému masu. Do láku se nepřidává voda, takže je pěkně silný. Pokud by to na vás bylo příliš, klidně pickles trochu nařeďte, ničemu to neublíží.
SKLENICE O OBJEMU 500 ML ODLEŽENÍ 45 MINUT
Načítám komentáře...