Salát z červené řepy s jeřabinami
Seznam surovin
- řepa červená 1 kus
- mrkev 1 kus
- hrušky 1 kus (velká)
- jeřabiny (zavařené, nemáte-li je, tak brusinky)
- olej slunečnicový 2 lžíce (nebo lépe mandlového)
- džus 2 lžíce (hruškového)
- šťáva citronová (dle chuti)
- med 2 lžíce
Postup přípravy
1. Řepu uvařte do poloměkka. Nakrájejte ji na nudličky a ve velké míse promíchejte s nahrubo nastrouhanou mrkví. Hrušku nakrájejte na tenké měsíčky, zakapejte citronem a spolu s jeřabinami, případně brusinkami, přidejte do mísy.
2. V misce prošlehejte med s olejem a hruškovým džusem. Dochuťte citronovou šťávou. Salát zlehka romíchejte se zálivkou a nejlépe ihned podávejte.
Načítám komentáře...