Salát z glazované řepy a mrkve se zázvorem
Seznam surovin
- řepa červená 5 kusů (menší)
- mrkev 5 kusů (menší)
- olej olivový 5 lžic (kvalitní)
- cukr třtinový 2 lžíce
- česnek 1 stroužek
- zázvor (asi 10cm)
Postup přípravy
1. Řepu oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Mrkev také očistěte a nakrájejte podélně na úzké klínky.
2. Na 3 lžíce rozpáleného oleje vložte kousky řepy a mrkve, osolte je a zasypte cukrem, podlijte trochou vody a restujte, až zvláční a tekutina se téměř odpaří. Pokud nechcete mít obarvenou mrkev od řepy, glazujte každou zeleninu zvlášť.
3. Na poslední dvě minuty k zelenině přidejte rozdrcený česnek a zázvor nakrájený na tenké sirky. Odstavte z ohně.
4. Kousky pečiva nasucho opečte. Řepu s mrkví, česnekem a zázvorem posypte rozdrobeným sýrem a natrhanými krutony. Zakapejte zbylým olejem a salát dochuťte.
Poznámka k receptu
Těžko rozsoudit, jestli je společné působení červené řepy, česneku a zázvoru chutnější, nebo zdravější – obojí je totiž správně!
Načítám komentáře...