Sekaná z cukety II
Seznam surovin
- cuketa 500 gramů
- sýr polotvrdý 100 gramů (Eidam)
- uzenina 200 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- vejce 3 kusy
- mouka pšeničná hladká 6 lžic
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
- koření do mletého masa 1 lžíce
- sůl
- pepř
- olej 150 mililitrů
Postup přípravy
Cuketu oloupeme, nahrubo nastrouháme adůkladně z ní vymačkáme vodu.Sýr nastrouháme najemno. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme. Vše smícháme, přidáme vejce a mouku prosátou s práškem do pečiva (podle potřeby můžeme přisypat ještě trochu mouky). Směs osolíme a okořeníme a namočenýma rukama z ní utvoříme šišku.
Položíme ji do pekáče vytřeného olejem, povrch pokapem olejem a pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
Stáhneme teplotu na 180°C a sekanou upečeme dozlatova. Podáváme ji teplou s bramborovou kaší nebo studenou,doplněnou čerstvou zeleninou.
Načítám komentáře...