Smažený celer
Seznam surovin
- celer 2 kusy (středně velké)
- šťáva citronová 1 kus (z jednoho citronu)
- mouka 100 gramů (polohrubá na těstíčko + hladká na obalení)
- vejce 1 kus (bílek a žloutek zvlášť)
- pivo 100 mililitrů (10°)
- olej řepkový
- brambory (vařené k podávání)
- pažitka (nasekaná)
- majonéza 4 lžíce
- rajčatový protlak 1 lžíce
- sůl (dle chuti)
- pepř (dle chuti)
Postup přípravy
Do vroucí osolené a citronem okyselené vody dejte celer nakrájený na půlcentimetrové plátky. Vařte je
asi 3 minuty. Celer sceďte, prolijte studenou vodou a nechte okapat. Připravte si těstíčko ušlehané
z mouky, žloutku a piva. Mělo by být husté asi jako těsto na omelety. Osolte ho a potom do něj
lehce vmíchejte bílkový sníh. Plátky celeru obalte v hladké mouce, pak v těstíčku a smažte je v široké
pánvi na rozpáleném oleji. Podávejte s bramborami posypanými pažitkou a s omáčkou smíchanou
z majonézy a rajského protlaku.
Načítám komentáře...