Špenát s rajčátky a jogurtem
Seznam surovin
- česnek 1 stroužek
- olej olivový 1 lžíce
- rajčátka cherry 250 gramů
- špenát 600 gramů (čerstvý)
- jogurt 50 mililitrů (smetanový)
- sýr Parmezán 50 gramů
- muškátový květ
- sůl
Postup přípravy
Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Ve větší pánvi rozpalte olej a osmažte v něm česnek do světle žluté barvy (neměl by příliš změnit barvu, aby nezhořkl). Přisypte rozpůlená rajčátka a restujte asi 3 minuty. Pak přidejte špenát, osolte a lístky nechte jen asi minutku zavadnout. Přimíchejte jogurt, prohřejte a na závěr okořeňte muškátovým květem. Parmazán nastrouhejte nahrubo a hoblinkami sýra
Načítám komentáře...