STERILOVANÉ OKURKY

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte nálev: do hrnce vlijte vodu, ocet, přidejte sůl, cukr a přiveďte k varu. Vařte 5 minut, pak stáhněte z plotny a nechte zchladnout.

2. Okurky očistěte kartáčkem, mrkev nakrájejte na kolečka, cibuli na klínky, kopr nasekejte na větší kousky.

3. Do každé sklenice dejte část mrkve, cibule a kopru, 1 kuličku nového koření, ½ lžičky hořčice a 2–3 kuličky pepře. Naplňte ji okurkami a zalijte vlažným nálevem. Nakonec sklenice zavařte, sklenicím o objemu 750 ml obvykle stačí 20 minut při 80 °C.

Poznámka k receptu

Konečnou chuť okurek nejvíc ovlivní ony samy, vybírejte proto menší pevné kusy – jsou chutnější a snáze je do sklenic naskládáte. Sklenice by totiž měly být poměrně plné, aby nálev pouze vyplnil mezery, ne aby v něm okurky volně plavaly

Babské r ady 1. VINNÝ NEBO RYBÍZOVÝ LIST prý také dokáže udržet křupavost, navíc ozvláštní chuť nálevu. Jednoduše ho přihoďte do sklenice k ostatním surovinám.

  1. KŘEN dodá okurkám ostré aroma a pomůže zachovat pevnou strukturu. Dávkujte ho podle chuti, někdo má rád okurky pěkně ostré, jiný jen s jemným nádechem.

ASI 12 LAHVÍ O OBJEMU 750 ML

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...