Tenerifské brambůrky s červenou nebo zelenou omáčkou
Seznam surovin
Na Mojo Rojo - červenou omáčku:
- česnek 3 stroužky
- kmín římský 5 gramů (mletý)
- olej olivový 120 mililitrů
- ocet vinný 2 lžíce
- paprička chilli červená 1 kus
- paprika sladká 5 gramů (mletá)
- sůl
Na Mojo Verde - zelenou omáčku:
- česnek 3 stroužky
- kmín římský 5 gramů
- bazalka 1 svazek (čerstvá)
- koriandr 1 svazek (čerstvý)
- olej olivový 120 mililitrů
- ocet vinný 3 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Brambory ve slupce vaříme ve slané vodě. Po 20 minutách je scedíme a necháme je ještě chvilku v hrnci na teple, aby se pokryly vrstvou soli. Okamžitě podáváme ještě teplé.
Omáčky se připravují jednoduše tak, že se všechny ingredience společně rozmixují, až vznikne hladká pasta. Existuje mnoho dalších podobných variant.
Načítám komentáře...