Thajské kari s tofu
Seznam surovin
- tofu 100 gramů
- zelenina 200 gramů (lilek, mrkev, brokolice, paprika)
- kari pasta 2 lžíce (zelená)
- olej olivový 1 lžíce
- kokosové mléko 1 konzerva
- cukr 1 lžíce
- rybí omáčka 1,5 lžíce
- limetkový list 4 kusy
- bazalka 8 listů (thajská )
- paprička chilli červená 1 kus
Postup přípravy
Do hrnce nalijeme olej a dvě lžíce kokosového mléka a vaříme za občasného míchání na mírném ohni, dokud se olej neoddělí od mléka. Pak přidáme kari pastu a promícháme.
Přidáme zeleninu (pokud používáme lilek, je třeba ho nejprve nechat vypotit), cukr a rybí omáčku a dobře promícháme. Až je zelenina poloměkká, přidáme tofu, přilijeme zbytek kokosového mléka a vaříme vše doměkka.
Přihodíme limetkové a bazalkové listy, kdo má rád opravdu ostrou chuť, přidá chilli papričku bez semínek, a prohřejeme. Podáváme s rýží.
Načítám komentáře...