Tomatový talíř
Seznam surovin
- rajčata 600 gramů (nejrůznější odrůdy)
- dresink 6 lžic (SPAK Česnekový)
- česnek 2 stroužky
- pepř (dle chuti)
- olej olivový 2 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
- cukr 1 špetka
- sýr měkký 200 gramů (balkánský, případně feta, niva)
- bylinky (na ozdobu)
- chléb 4 plátky (na topinky)
Postup přípravy
Rajčata omyjeme a nakrájíme na různé tvary, promícháme s olejem, pepřem, citronovou šťávou, na plátky orestovaným česnekem a špetkou cukru.
Směs přendáme na talíř, posypeme rozdrobeným sýrem, vmícháme zlehka dressing a dozdobíme bylinkami. Podle chuti a typu sýra můžeme ještě přisolit. Podáváme s topinkami jako lehké samostatné jídlo.
Načítám komentáře...