Vařený květák v sýrové omáčce
Seznam surovin
- květák 1 kus
- mrkev 3 kusy
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce (sekaná)
- máslo 30 gramů
- mouka pšeničná hladká 30 gramů
- mléko 250 mililitrů
- sýr polotvrdý 60 gramů (Eidam)
- vejce 2 kusy
- sůl
Postup přípravy
Očištěný květák a mladé mrkvičky uvařte do měkka v osolené vodě. Pak květák rozeberte na malé růžičky, mrkvičky nakrájejte na kolečka a vše naservírujte na nahřátou mísu.
Mouku krátce osmahněte na másle, přidejte mléko a za stálého míchání uvařte bešamel, do kterého přidejte jemně strouhaný sýr a asi polovinu sekané petrželové natě. Jakmile se sýr v bešamelu rozpustí, ihned omáčku nalijte na připravenou zeleninu.
Talíř ozdobte osminkami na tvrdo vařených vajec a posypte zbylou nasekanou petrželovou natí.
Podávejte s tmavým chlebem.
Načítám komentáře...