Zadělávané kapustičky s bramborem
Seznam surovin
- kapusta růžičková 600 gramů
- brambory 600 gramů
- mléko 4 decilitry
- slanina anglická 200 gramů
- mouka pšeničná hladká 30 gramů
- máslo 30 gramů
- muškátový květ 1 špetka (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Kapustičky zbavíme poškozených lístků, odřízneme zaschlé konce růžiček a růžičky podle velikosti rozkrojíme na poloviny nebo čtvrtiny. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu přivedeme k varu litr vody, osolíme ji, nasypeme do ní kapustičky a necháme asi 3 minuty vařit. Pak je přecedíme tak, abychom zachytili 5 dl vývaru a kapustičky zchladíme ve studené vodě.
V kastrolu rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a mícháme, dokud mouka nezapění. Přilijeme vychladlý vývar z kapustiček, rychle rozšleháme a přivedeme k varu. Pak přilijeme mléko, osolíme, přidáme muškátový květ a za stálého míchání vaříme asi 10 minut. Pak přidáme kapustičky a nakrájené brambory a vše zvolna vaříme, dokud není zelenina měkká.
Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi dokřupava. Kapustičky s brambory rozdělíme na talíře a každou porci posypeme opečenou slaninou.
Načítám komentáře...