ZÁKLADNÍ DÝŇOVÉ PYRÉ
Seznam surovin
- dýně 1 kus
Postup přípravy
1. Dýni libovolné velikosti i odrůdy rozpulte, vydlabejte semínka a nakrájejte na klínky. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30–40 minut, dokud zcela nezměknou. Když do nich zapíchnete vidličku, měla by jimi projet jako máslem.
2. Upečenou dýni dejte do nádoby vhodné na mixování (pokud používáte jiný druh než Hokkaido, stáhněte nejprve slupku) a rozmixujte dohladka. Hotové pyré dejte do sklenic a zavařte (podle velikosti sklenic by mělo stačit 20 minut při 80 °C) nebo rozdělte do krabiček či pevných sáčků a zamrazte.
Poznámka k receptu
Využijte levných dýní všude kolem a vytvořte si zásoby. Jednoduché pyré se bude hodit do dezertů, polévek, pomazánek, risotta, pyré i karí.
Načítám komentáře...