Zapečená kapusta s rajčaty

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kapustu zbavíme poškozených listů, odřízneme zaschlou část košťálu a hlávku rozřízneme na osminky. Opatrně je vložíme do hrnce s asi 2 litry vroucí osolené vody a necháme je 5 minut zvolna
povařit. Pak kapustu vyjmeme, ihned ponoříme do ledové vody a necháme odkapat.

V kastrolu rozehřejeme polovinu oleje, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a necháme je zesklovatět. Pak přimícháme nakrájená sterilovaná rajčata i se šťávou, opepříme, osolíme, přidáme cukr a dusíme doměkka.

Omytá rajčata nakrájíme na osminky a zprudka je opečeme na části zbylého oleje. Podušenou rajčatovou směs nalijeme do zapékací mísy, rozložíme na ni díly kapusty, přidáme opečené osminky rajčat a plátky bagety potřené zbylým olejem, vše posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme
v troubě vyhřáté na 160 °C dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...