Zapečená kapusta s rajčaty
Seznam surovin
- kapusta 1 kus (menší)
- rajčata 2 kusy
- rajčata sterilovaná 1 konzerva
- bageta 1 kus (střední, celozrnná)
- sýr Čedar 80 gramů (nastrouhaný)
- cibule 1 kus (střední)
- olej olivový 2/3 decilitru
- cukr 1 lžíce
- česnek 4 stroužky
- pepř černý (čerstvě mletý, nemusí být)
- sůl
Postup přípravy
Kapustu zbavíme poškozených listů, odřízneme zaschlou část košťálu a hlávku rozřízneme na osminky. Opatrně je vložíme do hrnce s asi 2 litry vroucí osolené vody a necháme je 5 minut zvolna
povařit. Pak kapustu vyjmeme, ihned ponoříme do ledové vody a necháme odkapat.
V kastrolu rozehřejeme polovinu oleje, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a necháme je zesklovatět. Pak přimícháme nakrájená sterilovaná rajčata i se šťávou, opepříme, osolíme, přidáme cukr a dusíme doměkka.
Omytá rajčata nakrájíme na osminky a zprudka je opečeme na části zbylého oleje. Podušenou rajčatovou směs nalijeme do zapékací mísy, rozložíme na ni díly kapusty, přidáme opečené osminky rajčat a plátky bagety potřené zbylým olejem, vše posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme
v troubě vyhřáté na 160 °C dozlatova.
Načítám komentáře...