Zapečená kořenová zelenina se slaninou
Seznam surovin
- brambory 600 gramů
- pastinák 2 kusy
- ředkev bílá 1 kus
- dýně 200 gramů
- mrkev 1 kus
- slanina anglická 200 gramů
- česnek 3 stroužky (větší)
- smetana 250 gramů
- kmín (mletý)
- muškátový oříšek
- máslo 1 (oříšek másla)
- vejce 2 kusy (rozšlehaná)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C.
2. Zeleninu oloupejte a nakrájejte na tenké plátky či kolečka.
3. Slaninu nakrájejte na nudličky a osmažte je. Přidejte česnek pokrájený na plátky.
4. Do rozehřáté smetany vsypte zeleninu, kmín a muškátový oříšek, osolte a opepřete a 8 minut povařte za občasného promíchávání vařečkou. Odstavte.
5. Zapékací mísu vymažte máslem a vyskládejte do ní zeleninu. Na první polovinu rozložte slaninu s česnekem a pokryjte druhou vrstvou zeleniny. Zalijte vejci a dejte zapéct do trouby.
Načítám komentáře...