Zapečená zelenina se špekem
Seznam surovin
- celer 450 gramů
- petržel kořenová 400 gramů
- tuřín 600 gramů
- špek 150 gramů (kvalitní, nebo slanina)
- česnek 5 stroužků
- olej olivový 2 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- sýr 350 gramů (nastrouhaný)
Postup přípravy
Celer, petržel a tuřín očistíme a nakrájíme na plátky. Přidáme na kostičky nakrájený špek, oloupané stroužky česneku nakrájené na plátky a olej, opepříme, osolíme a promícháme.
Zeleninovou směs rozložíme do pekáčku, posypeme ji nastrouhaným sýrem a zakryjeme alobalem.
Pekáček se zeleninou vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 25 minut. Pak odstraníme alobal a zeleninu pečeme ještě 20 minut dozlatova.
Poznámka k receptu
Do zapečené zeleniny se výborně hodí sýr typu Fontina (chuťově výrazný a velmi tučný sýr vyráběný v severní Itálii), jenž se používá také při přípravě fondue.
Načítám komentáře...