Zapečené kapustičky
Seznam surovin
- kapusta růžičková 600 gramů
- zelenina kořenová 500 gramů
- máslo 20 gramů
- pepř černý (mletý)
- sůl
- vejce 2 kusy
- slanina 50 gramů (plátky)
- olej 1 lžíce
- sirup javorový 2 lžíce
- strouhanka 100 gramů
- tymián 2 lžíce
Postup přípravy
Očištěné kapustičky a oloupanou petržel nakrájenou na kousky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a povaříme asi 15 minut. Pak je slijeme a nasypeme do pekáčku. Rozdělíme na ně kousky másla, opepříme je, osolíme a zalijeme rozšlehanými vejci.
Slaninu opečeme na rozpálené pánvi a nasypeme ji do mísy. Přidáme olej, javorový sirup, strouhanku a tymián a promícháme.
Slaninovou směs nasypeme na zeleninu v pekáčku, vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 15 minut dozlatova.
Načítám komentáře...