Zapečený lilek s parmazánem
Seznam surovin
- lilek 2 kusy (střední )
- rajčata s bazalkou 2 konzervy
- cibule červená 1 kus
- česnek 4 stroužky (nadrobno nakrájený)
- sýr Parmezán 80 gramů
- olej olivový 100 mililitrů (extra panenský)
- bazalka 1 hrst (lístky )
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Lilek nakrájejte podélně na 5 mm silné plátky, potřete je z obou stran olejem, rozložte na plech a grilujte v předehřáté troubě na 200 °C, dokud nezezlátnou. Hotový lilek osolte a opepřete.
Na zbylém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibulku, po chvíli přidejte česnek a nakonec rajčata. Směs prohřejte, dochuťte solí, pepřem a nahrubo pokrájenou bazalkou.
Zapékací mísu vymažte olejem a na dno dejte část rajčatové směsi, poté plátky lilku a nakonec parmazán. Takto tvořte vrstvy, dokud suroviny nespotřebujete. Poslední vrstvou by měl být lilek s parmazánem. Mísu vložte do trouby předehřáté na 180 °C a zapékejte 20 minut. Servírujte s bílým pečivem.
Načítám komentáře...