Zelené fazolky s rajčaty
Seznam surovin
- fazolky zelené 400 gramů (očištěné)
- šťáva citronová 1/2 kusu (z 1/2 citronu)
- rajčata sterilovaná 2 konzervy (loupaná)
- olej olivový 2 lžíce
- cibule 1 kus
- paprika sladká 2 lžičky (mletá)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- sýr tvrdý (nastrouhaný)
- petržel hladkolistá
Postup přípravy
Na oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte nasekaný česnek a feferonku a ješte krátce opékejte.
Odstavte, vmíchejte papriku a vzápětí nakrájená rajčata z konzervy. Dejte zpět na oheň a zvolna vařte asi 10 minut, až omáčka mírně zhoustne. Podle chuti ji osolte a opepřete.
Mezitím vložte do vroucí osolené a citronem okyselené vody fazolky a uvařte je doměkka. Potom je sceďte, rozdělte na talíře, přidejte omáčku a posypte sýrem a zelenou petrželkou.
Načítám komentáře...