Zelené fazolové lusky s rajčaty
Seznam surovin
- fazolové lusky 750 gramů (zelené)
- cibule 2 kusy
- rajčata 4 kusy (větší )
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst (nasekaná)
- olej olivový 3 lžíce
- ocet vinný 1 lžička
- sůl
- pepř bílý (mletý )
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
Postup přípravy
Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kousky.Lusky očistěte, odkrojte špičky a nakrájejte na delší kousky.
Cibuli nakrájejte na tenká kolečka a vložte ji do rozehřátého oleje. Přidejte rajčata, lusky, zalijte trochou horké vody, osolte a duste asi 25 minut (podle potřeby podlijte vodou).
Mouku smíchejte s trochou studené vody, vmíchejte do zeleninové směsi a za občasného míchání povařte asi 5 minut. Pokrm dochuťte solí, pepřem a octem.
Podávejte s rýží, bramborami, pečivem nebo samotné, každou porci posypte zelenou petrželkou.
Načítám komentáře...