ZELENINA V TEMPUŘE
Seznam surovin
- zelenina 200 gramů (mix brokolice,mrkev,brambory,zelené fazolky)
- mouka pšeničná hladká 80 gramů
- mouka kukuřičná 80 gramů
- voda perlivá 250 mililitrů (vychlazená)
- kypřící prášek do pečiva 1 špetka
- olej řepkový (na smažení)
Dip:
- kardamom 6 kusů
- citron 2 kusy
- paprička chilli červená 2 kusy
- koriandr 1 hrst (čerstvý)
- cukr třtinový 1 lžíce
- olej řepkový 4 lžíce
- sůl
Postup přípravy
1. Nejprve připravte dip: všechny suroviny kromě chilli papričky dejte do nádoby vhodné na mixování a rozmixujte je dohladka. Podle potřeby nařeďte vodou, měly by stačit 2 lžíce. Chilli papričku nakrájejte na tenká kolečka a vmíchejte do dipu.
2. Připravte zeleninu: brokolici rozeberte na růžičky, mrkev nakrájejte na tenké špalíč- ky, brambory na plátky, fazolky nechte vcelku. V hlubokém talíři vidličkou šlehejte obě mouky, prášek do pečiva a perlivou vodu, dokud nezískáte hladké těsto, podobné palačinkovému. V menším hrnci se silným dnem rozpalte vyšší vrstvu oleje. Kousky zeleniny obalujte v těstíčku, vkládejte do vroucího oleje a osmažte ze všech stran dozlatova. Podávejte s připraveným dipem.
Poznámka k receptu
Tajemství tempury je v rozmanitosti, proto byste vždy měli podávat alespoň čtyři druhy zeleniny.
Tip: Kromě našeho výběru surovin můžete použít i květák, ředkev, plátky cukety nebo třeba přidat krevety.
Načítám komentáře...