ZELENINOVÁ RIBOLLITA
Seznam surovin
- mrkev 2 kusy
- celer řapíkatý 2 větvičky (stonky)
- petržel kořenová 1 kus
- cibule 1 kus (malá)
- česnek 3 stroužky
- rajčata sterilovaná 400 gramů
- rajčatový protlak 3 lžíce
- vývar zeleninový 1 litr
- fazole sterilované 400 gramů (bílé)
- bobkový list 1 kus
- petržel hladkolistá 1 hrst
- olej olivový 3 lžíce
- sůl
- pepř
K podávání:
- bageta 1 kus
- sýr Parmezán 50 gramů
Postup přípravy
Cibuli nakrájejte na klínky, česnek na plátky, mrkev a petržel na kolečka, celer na tenké plátky. V hrnci se silným dnem rozpalte olej a opečte na něm zeleninu. Pak ji zalijte rajčaty, protlakem a vývarem. Přidejte bobkový list, osolte, opepřete a promíchejte. Vařte asi 20 minut, aby byla zelenina téměř měkká. Přidejte fazole, nasekanou petrželku a vařte ještě 10 minut. Bagetu nakrájejte na šikmé plátky, posypte nastrouhaným sýrem a zprudka zapečte pod rozpáleným grilem. Podávejte k polévce.
Poznámka k receptu
Kořenová zelenina se neuplatní jen ve vývaru, ale i v téhle hebké, syté polévce. Užijte si kontrast křupavosti a jemných, téměř krémových fazolí.
Načítám komentáře...