Zeleninové kousky v trojobalu
Seznam surovin
- zelenina 500 gramů (celer, pastinák, mrkev, květák, brokolice, cuketa)
- vejce 2 kusy
- mouka pšeničná hladká
- strouhanka
- sůl
- olej (na smažení)
Postup přípravy
Zeleninu očistěte, povařte v osolené vodě do poloměkka (cuketu nevařte), nechte vychladnout a nakrájejte ji na úhledné větší kousky.
Každý kousek obalte v hladké mouce, rozkvedlaném vejci a ve strouhance (vejce a strouhanku můžete zopakovat).
Na pánvi rozpalte dostatečné množství oleje a kousky v něm ze všech stran osmažte dozlatova. Položte je na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.
Poznámka k receptu
Podávejte samotné nebo s pečivem a s kousky čerstvé zeleniny.
Načítám komentáře...