Zeleninové kuličky
Seznam surovin
- mrkev 2 kusy (menší)
- pastinák 2 kusy
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- česnek 2 stroužky
- cizrna 800 gramů (sterilovaná)
- kmín římský 2 lžičky (drcený)
- petržel hladkolistá 2 hrsti
- olej (na zakápnutí)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Mrkev a pastinák nastrouhejte nahrubo. Cizrnu slijte a vsypte do food processoru. Přidejte česnek, citronovou šťávu, římský kmín, petrželku, sůl a pepř a rozmixujte je dohladka. Pak přidejte nastrouhanou mrkev, pastinák a krátce promixujte, aby ve směsi zůstaly viditelné kousky zeleniny.
2. Vytvarujte kuličky, vyskládejte je na plech pokrytý pečicím papírem a lehce zakápněte olejem (ideální je použít olej ve spreji). Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 - 20 minut podle velikosti kuliček.
Poznámka k receptu
Zeleninová verze kuliček u nás v redakci zabodovala - jsou totiž veganské, a navíc nesmažené. Zeleninu i bylinky můžete obměňovat podle chuti, nezapomínejte ale na římský kmín. K cizrně prostě sedne.
Načítám komentáře...