Zeleninové Ratatouille
Seznam surovin
- lilek 1 kus
- cuketa 2 kusy
- rajčata 5 kusů
- paprika 2 kusy (žlutá,červená)
- rajčata sterilovaná 800 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- ocet vinný 60 mililitrů (červený)
- bazalka 3 snítky
- oregano 3 snítky
- tymián 2 snítky
- olej olivový 5 lžic
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Cuketu, lilek, papriky a rajčata nakrájejte na kostičky, cibuli na klínky, česnek nasekejte na tenké plátky. Z bylinek otrhejte lístky, stonky nasekejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olivový olej a opečte lilek, papriky a cukety dozlatova. Vyjměte je a do hrnce vsypte cibuli, česnek, nasekané stonky bylinek a větvičky tymiánu. Restujte asi 10 minut nebo dokud cibule nezesklovatí.
2. K cibuli přidejte rajčata a nechte je chvilku podusit. Přilijte sterilovaná rajčata, přidejte opečenou zeleninu, ochuťte octem, solí a pepřem. Promíchejte, přikryjte pokličkou a duste 30 minut nebo dokud se tekutina nezredukuje. Přidejte lístky bazalky a oregana a vmíchejte do hotového ratatouille.
Načítám komentáře...