Zelí s bramborami
Seznam surovin
- zelí kysané 500 gramů
- brambory 6 kusů (střední)
- voda 2 decilitry (2 - 2,5 )
- máslo 60 gramů (rozpuštěné)
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 svazek (nasekaná)
- pepř černý 1 špetka (drcený, podle chuti)
- kmín 1 špetka
- sůl 1 špetka (podle chuti)
Postup přípravy
Brambory důkladně očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou. Do hrnce vložíme kysané zelí a rozložíme na něj oprané brambory. Posypeme je kmínem, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou 20 minut doměkka.
Měkké brambory rozmačkáme, přelijeme rozpuštěným máslem a posypeme nasekanou petrželkou.
Na závěr vše osolíme, opepříme a brambory důkladně promícháme se zelím.
Poznámka k receptu
Pokud se neobejdete bez masa, upečte k zelí s bramborami vařený uzený bok.
Načítám komentáře...