Rybí krém s taštičkami
Suroviny
- smetana na šlehání 1/2 hrnku
- kapr 2 kusy (filety bez kosti po 100g)
- celer nať 4 kusy (řapíky)
- rajčata 1 kus
- máslo 4 lžíce
- mouka pšeničná hladká 4 lžíce
- petrželka velkolistá 2 lžíce (nasekaná nebo nasekaná pažitka)
- olej 3 lžíce (z toho 1 lžíce olivového oleje)
- sůl
Na vývar:
- máslo 2 lžíce
- kapr 1 kus (páteř a hlava bez žaber)
- mrkev 1 kus (oloupaná)
- voda 8 hrnků
- celer 1/4 kusu (oloupaný)
- cibule 1/2 kusu
- pórek 1 kus (10 cm bílé části)
- nové koření 4 kuličky (celé)
- pepř černý 1 lžička (celý)