Kohout na víně Suroviny kohout 1,5 kilogramu (nebo kuře)vývar kuřecí 5 decilitrů (nebo vody)víno červené 2,5 decilitru (kvalitní, suché)slanina 100 gramů (neuzená)žampiony 16 kusů (menší)cibulka jarní 8 kusůmáslo 55 gramůmouka pšeničná hladká 1 lžícerajčatová passata 1 lžíce (hustá rajčatová šťáva) Kategorie Drůbež Hodnotilo: 1
Kohoutek po francouzsku podle Dashi Suroviny kohout 1 kus (nebo kuře)slanina (podle chuti)cibule 1 kus (velká)mrkev 2 kusyzavařenina rybízová 2 lžíce (nebo višňová)víno červené (množstvé podle váhy masa)rozmarýntymiánpepř černý (mletý) Kategorie Drůbež pro alergiky na mléko pro celiaky Hodnotilo: 0
Kohout NA VÍNĚ I Suroviny kohout 3 kilogramy (3-3,5 kg) Vývar: kohoutí maso (skelet a křídla)mrkev 2 kusypetržel kořenová 1 kusceler řapíkatý 2 snítkynové koření 6 kuličekpepř 8 kuličekbobkový list 2 kusysůl Marináda: slanina anglická 150 gramůcibule červená 2 kusy (střední)česnek 4 stroužkymrkev 2 kusyceler řapíkatý 3 snítkyrajčatový protlak 2 lžícevíno červené 700 mililitrů (rulandské)koňak (40%) 50 mililitrů (nebo armaňak)olej olivový Bouquet garni: pórek 1 listbobkový list 3 kusytymián 4 snítky (čerstvý)rozmarýn 3 snítky (čerstvý)petržel hladkolistá 4 snítky Dokončení: máslo 150 gramůcibule šalotka 20 kusůžampiony 20 kusůslanina 100 gramů (snídaňová) Kategorie Drůbež pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0