Kohout NA VÍNĚ I
Suroviny
Vývar:
- kohoutí maso (skelet a křídla)
- mrkev 2 kusy
- petržel kořenová 1 kus
- celer řapíkatý 2 snítky
- nové koření 6 kuliček
- pepř 8 kuliček
- bobkový list 2 kusy
- sůl
Marináda:
- slanina anglická 150 gramů
- cibule červená 2 kusy (střední)
- česnek 4 stroužky
- mrkev 2 kusy
- celer řapíkatý 3 snítky
- rajčatový protlak 2 lžíce
- víno červené 700 mililitrů (rulandské)
- koňak (40%) 50 mililitrů (nebo armaňak)
- olej olivový
Bouquet garni:
- pórek 1 list
- bobkový list 3 kusy
- tymián 4 snítky (čerstvý)
- rozmarýn 3 snítky (čerstvý)
- petržel hladkolistá 4 snítky