Houbová omáčka z kyselých hub Suroviny houby nakládané 400 gramů (kyselé)mléko 7 decilitrůmáslo 80 gramůmouka pšeničná hladká 50 gramůsmetana 2,5 decilitrucibule 1 kus (menší)vývar 1 kostkaocetkoření divoké Kategorie Bezmasé pro vegetariány Hodnotilo: 1
Kapr na černo Suroviny kapr 2,5 kilogramu (očištěný a vykuchaný)sůlzelenina kořenová 350 gramů (mrkev, celer, petržel)cibule 1 kus (větší)cukr 60 gramůmáslo 150 gramůcitron 1 kusocet 50 gramůmouka pšeničná hladká 30 gramů Kategorie Sladkovodní Hodnotilo: 0
Domácí jitrnice Suroviny brambory 500 gramů (vařené)vepřové maso 300 gramů (libové, např. plecko)vepřové vnitřnosti 200 gramů (játra)cibule 2 kusyolej 1/2 decilitrukoření divoké (několik kuliček nového koření, pepře a jalovce, bobkový list))majoránka 1 lžícečesnek 2 stroužkypepř černý 1 lžička (mletý) Kategorie Vepřová plec pro alergiky na mléko pro celiaky pro diety Hodnotilo: 0
Kančí kýta s brusinkovou omáčkou Suroviny kančí maso 4 plátky (řízky z kýty)slanina 150 gramůbrusinky 150 gramů (sterilované)víno červené 7 decilitrůbrusinky 70 gramů (čerstvé)cibule 1 kus (větší)masox 1 kostkaolejhořčice plnotučná 1 lžíce Kategorie Zvěřina pro alergiky na mléko pro celiaky Hodnotilo: 2
Vepřová líčka na zázvoru s bramborovými placičkami a zeleninou Suroviny na líčka: vepřové maso 1,5 kilogramu (líčka)zelenina kořenová 1 kilogramcibule 1/2 kilogramurajčatový protlak 100 gramůsádlo 200 gramůkoření divokébylinky (směs podle chuti)sůlpepř bramborové placičky: brambory 1 kilogram (uvařené)tymián 1 snítkamouka pšeničná polohrubá 300 gramůvejce 5 kusůsůlsádlo 500 gramů pečená zelenina: mrkev 400 gramů (červené a žluté)celer řapíkatý 200 gramůpetržel kořenová 200 gramůfenykl 200 gramůřepa červená 200 gramůkmín římský 1 lžícecukr hnědý 200 gramůolej olivový 100 mililitrůsůl Kategorie Vepřové maso pro alergiky na mléko pro diabetiky Hodnotilo: 0
Consommé z volské oháňky s játrovými knedlíčky Suroviny Příprava: vývar hovězí 500 gramůzelenina kořenová 300 gramůcibule 100 gramůolej (trocha)rajčatový protlak 2 lžícevíno červené 100 mililitrůhovězí maso 200 gramů (namleté)bílek 5 kusů (vaječných)koření divoké (dle chuti) Játrové knedlíčky: játra 200 gramů (drůbeží)vejce 1 kusmáslo 50 gramůčesnek 4 stroužkymajoránka 1/2 lžíce (sušená)strouhanka 50 gramůsůl (dle chuti)pepř (dle chuti)petržel hladkolistá (čerstvé lístky) Kategorie Jiné maso pro děti Hodnotilo: 0
Kapr v aspiku Suroviny kapr 4 (podkůvky)ocet 125 mililitrů (nebo bílé suché víno)cukr 2 lžícesůl 1/2 lžícekoření divoké 1/2 lžícebobkový list 5 listůmrkev 2 kusypetržel kořenová 1 kuscitron (skrojky k podávání) Aspik: želatina (prášková)ocet 200 mililitrůsůl 1 lžička Kategorie Sladkovodní pro alergiky na mléko pro celiaky Hodnotilo: 1
Telecí hřbet Suroviny telecí maso 400 gramů (hřbet)lišky 200 gramů (čerstvé)brusinky 50 gramů (sušené)víno portské 100 mililitrůbrambory 200 gramůsmetana 50 gramů (crème fraîche )pyré 30 gramů (lanýžové)olej 15 gramů (z bílých lanýžů)zelenina kořenová 100 gramů Kategorie Telecí maso pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0
Telecí jazyk Suroviny telecí maso 200 gramů (jazyk)zelenina kořenová 200 gramůkoření divokékřen 50 gramůcibule šalotka 1 kusvíno bílé 50 mililitrůsmetana na šlehání 100 mililitrůcibule červená 200 gramůocet vinný 50 gramů (červený) Kategorie Telecí maso pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0