Tažin z ryb Suroviny ryba mořská 1 kilogramcitron 1 kusolivy zelené 1 hrst Na marinádu: koriandr 1/2 svazku (čerstvý)česnek 2 stroužkykmín 1/2 lžícepaprika sladká 1,5 lžíce (mletá )paprika pálivá 1 špetka (mletá )olej olivový 2 lžícevoda 100 mililitrůsůl 1 špetka Na omáčku: olej olivový 75 mililitrůzázvor 1 lžičkamarináda 1 lžíce Kategorie Mořské pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky Hodnotilo: 0
Špíy z jehněčího masa (sosati) Suroviny švestky sušené 100 gramůčaj černý 1 kusslanina anglická 250 gramůcibule šalotka 250 gramůjehněčí maso 600 gramů (plece nebo kýty)olej Marináda: mléko 500 mililitrůolej 2 lžíce (řepkový nebo arašídový)tymián 2 snítkyoregano 2 snítkypaprika chilli 1 kusbobkový list 1 listšťáva citronová 1/2 kususůl Ostrá rajská omáčka: cibule 1 kusolej 1 lžícerajčatový protlak 1 kuspaprika chilli 2 kusysůl Bílá omáčka: marináda (zbylá marináda, v níž se marinovalo maso )máslo 1 lžíce Kategorie Jehněčí maso pro celiaky Hodnotilo: 0
DIVOČÁK S ANANASEM A PASTINÁKOVÝM PYRÉ Suroviny Divočák: maso z divočáka 800 gramů ( Windsor bok)cibule 80 gramůčesnek 20 gramůpaprička chilli červená 4 gramy (Piri Piri)šťáva pomerančová 200 mililitrůomáčka hoisin 8 lžicrybí omáčka 40 mililitrůzázvor 20 gramů (čerstvý)cukr třtinový 4 gramy Topinambur: topinambury 200 gramůmléko 400 mililitrůtymián 8 gramů (čerstvý)máslo 40 gramůmaldonská sůlolej (na opečení)máslo (na opečení) Presovaný ananas: ananas 80 gramůcukr 8 gramůvoda 80 mililitrůpaprička chilli červená 8 plátků (Piri Piri) Pastinákové pyré: pastinák 200 gramůmléko 200 mililitrůmáslo 40 gramůtymián 8 gramů (čerstvý)olej lanýžový 12 mililitrůmaldonská sůl Rakytníkový gel: šťáva rakytníková 120 mililitrůmarmeláda rakytníková 30 gramůkappa karagenan 4 gramy Zvěřinový jus: marináda 200 mililitrů (z boku divočáka)omáčka demi-glace 200 mililitrů Kategorie Jiné maso pro alergiky na mléko pro děti pro celiaky pro diabetiky Hodnotilo: 0